Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering

Storm AVP

Breng jij schade aan bij iemand anders zijn huis of spullen? Dan kan een aansprakelijkheidsverzekering je redding zijn. Bijvoorbeeld wanneer er een bal door de ruit bij de buren geschopt wordt door een van je kinderen, of als de schutting in jouw achtertuin omvalt precies in de tuin van de buren waar toevallig net een dure glazen tafel staat. Als de verantwoordelijkheid van de schade bij jou ligt dan kunnen deze onverwachts hoog oplopen.

Dekking van een aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Meestal zijn het kleine ongelukjes die je overkomen zoals inderdaad een bal door de ruit bij de buren. Maar er zijn ook ongelukken waar de kosten heel hoog kunnen uitlopen. Denk bijvoorbeeld aan lichamelijk letsel dat je per ongeluk aanbrengt bij een ander. Loszittend dak staal dat loslaat en op een persoon terecht komt kan schade aanbrengen die blijvend is voor die persoon. In zo’n situatie is er een aansprakelijkheidsverzekering.

Risicoaansprakelijkheid

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulier (AVP) ben je niet alleen gedekt voor schade die er in jouw eigen huis aangebracht worden. Ook als er een leiding springt die waterschade aanbrengt bij het huis van de de buren ben je over het algemeen gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering.

Wanneer krijg je geen vergoeding met een aansprakelijkheidsverzekering

Het kan ook zijn dat je geen vergoeding krijgt voor de geleden schade. Dit kan voorkomen in gevallen dat je zelf schade hebt toegebracht aan jouw spullen. Ook is het zo dat wanneer je schade maakt met een motorvoertuig je dit ook niet kan verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. Voor ongelukken met een motorvoertuig heb je een andere verzekering nodig.

Wat wordt er gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering

Uiteindelijk is het zo dat er zovaak gebruik wordt gemaakt van een aansprakelijkheidsverzekering dat je al voor een paar euro per maand verzekerd kunt zijn. Variabelen waar aan gedacht moet worden zijn: het verzekerde bedrag, schade door aangebracht door een huisdier, schade aan geleende spullen of vrienden spullen en natuurlijk is er ook het eigen risico. Wil je nou uitzoeken of- en welke aansprakelijkheidsverzekering goed bij je past, kijk dan in onze vergelijkingstabel op de homepagina van wa verzekering vergelijken.

5/5 - (1 stemmen)