Beste WA Verzekering

Op deze pagina ontdek je alles over de beste WA-verzekering. Wat de ‘beste’ WA-verzekering is, verschilt per persoon. Sommigen vinden een hoog verzekeringsbedrag belangrijk, terwijl anderen liever een lage premie hebben.

We zullen hier uitgebreid bespreken hoe je de beste WA-verzekering kunt kiezen. Om hier een oordeel over te trekken, zullen we kijken naar een optimale balans tussen uitgebreide dekking en een voordelige premie. We beginnen met belangrijke basisinformatie en presenteren daarna een tabel met de drie top WA-verzekeringen, geselecteerd op basis van de zojuist benoemde criteria.

Direct naar de tabel 

Wat kun je verzekeren bij een WA verzekering?

Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor een schade die je toebrengt aan anderen en hun bezittingen. Deze verzekering dekt ook schade aan geleende spullen en in veel gevallen schade veroorzaakt door je huisdieren. Daarnaast variëren de kosten van de polis en het eigen risico per verzekeraar.

Hoe vind je de beste WA verzekering?

Bij het kiezen van de beste WA-verzekering is het belangrijk om te letten op het maximale bedrag dat wordt vergoed door de WA verzekeraar. Dit bedrag ligt vaak tussen 1 en 3 miljoen euro. Wereldwijde dekking is standaard inbegrepen bij elke verzekeraar. Het eigen risico varieert: sommige verzekeraars hanteren een eigen risico van 100 euro, terwijl anderen geen eigen risico rekenen.

Schade veroorzaakt door huisdieren is bij de meeste verzekeraars ook meeverzekerd. Een andere belangrijke factor is de dekking van schade aan geleende spullen of tijdens vriendendiensten; deze varieert per verzekeraar vaak tussen de €12.500 tot €25.000.

Kortom, we kunnen de beste WA verzekering vinden door te kijken naar de volgende vier factoren: premie, verzekerd bedrag, eigen risico en schade geleende spullen of vriendendiensten.

Kies de beste WA verzekering voor jou

Op basis van de factoren die we hierboven hebben genoemd, zullen we nu een tabel aan je presenteren met daarin de top 3 WA verzekeringen. De conclusie is gevormd op basis van feiten, maar moet niet als advies worden opgevat. Wat de ‘beste wa-verzekering’ is, blijft een subjectieve mening. Door op de ‘bereken premie’ knop te klikken, kan je direct je premie berekenen en de beste WA verzekering afsluiten.

OHRA
Centraal beheer
Univé
Premie: €3,42Premie: €3,53Premie: €3,85
Eigen risico: €0,00Eigen risico: €0,00Eigen risico: €0,00
Verzekerd bedrag: €2.500.000Verzekerd bedrag: €2.500.000Verzekerd bedrag: €2.500.000
Schade geleende spullen of vriendendiensten: €25.000Schade geleende spullen of vriendendiensten: €25.000Schade geleende spullen of vriendendiensten: €12.500
Bereken premieBereken premieBereken premie

We hopen je geholpen te hebben met het vinden van de beste WA verzekering. Wil je nog meer weten over de WA verzekering? Misschien is de pagina ‘goedkoopste WA verzekering’ wel interessant voor jou, of wil je meer weten over de kosten van een WA verzekering? Via de knop hieronder navigeer je naar onze vergelijkingstabel, met daarin ook de andere verzekeraars. Succes met vergelijken!

Naar de vergelijkingstabel

5/5 - (6 stemmen)