Goedkoopste WA verzekering

Als je aansprakelijk wordt gesteld voor een ongeluk en je geen WA-verzekering hebt, kan dit duur uitpakken. Niemand wil veel kosten maken. Als je voor dekkingen verzekerd bent die voor jou niet relevant zijn kan de premie hoger zijn dan nodig is. Er spelen verschillende factoren bij het vinden van de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering.

Hieronder staan alle factoren die ervoor kunnen zorgen dat jij de goedkoopste WA-verzekering kunt afsluiten.

Gezinssituatie

Het is mogelijk om meerdere gezinsleden te verzekeren. De grootste factor voor het bepalen van de premie van een WA-verzekering is de gezinssituatie. Hoe meer gezinsleden je verzekert hoe duurder de premie wordt.

Als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit heb je vier opties m.b.t. gezinssituatie:

  • Alleenstaande zonder kinderen
  • Alleenstaande met kinderen
  • Gezin zonder kinderen
  • Gezin met kinderen

Als je meerdere gezinsleden samen verzekert ben je goedkoper uit dan als je ze individueel verzekert. In onze vergelijkingstabel kun je selecteren welke gezinssituatie het beste bij jou past. Hierna kun je eenvoudig de WA verzekering vergelijken van meerdere verzekeraars.

Maximaal verzekerd bedrag voor je WA verzekering

De verschillende verzekeraars kunnen andere bedragen hanteren die zij maximaal vergoeden. Het maximaal verzekerd bedrag kan tussen verzekeraars wel een miljoen euro verschillen. Let daarom goed op wat het beste bij jou past. De meest goedkope WA-verzekering heeft vaak een lager maximaal verzekerd bedrag.

gebroken raam wa-verzekering

Eigen risico

Het eigen risico is ook factor die bepalend is voor de premie van je WA-verzekering. Over het algemeen is de premie lager bij een hoger eigen risico. Er wordt door de verzekeraars onderscheid gemaakt tussen een eigen risico van €0,- en €100,-. Als je opzoek bent naar de goedkoopste WA-verzekering kun je een eigen risico van €100,- nemen.

De goedkoopste WA-verzekering voor jou

In onze vergelijkingstabel staan de verschillende factoren van een WA-verzekering. Als je jouw gezinssituatie invult kun je jouw aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Hiermee kun je eenvoudig de goedkoopste WA-verzekering afsluiten.