Goedkoopste WA verzekering

Als je aansprakelijk wordt gesteld voor een ongeluk en je geen WA-verzekering hebt, kan dit duur uitpakken. Niemand wil veel kosten maken. Als je voor dekkingen verzekerd bent die voor jou niet relevant zijn, kan de premie hoger zijn dan nodig is. Er zijn verschillende factoren die de ene WA verzekering goedkoper maken dan de ander.

Op deze pagina zullen we die factoren bespreken en vervolgens een tabel delen met daarin, objectief gezien, de drie goedkoopste WA verzekeringen. Via de knop hieronder ga je direct naar de tabel met de drie goedkoopste WA verzekeringen.

Direct naar de tabel 

Factoren goedkoopste WA verzekering

De onderstaande factoren maken het verschil in de premie die wordt berekend. Door de factoren door te nemen weet je precies waar je op moet letten bij het vergelijken van de verzekeringen.

Gezinssituatie

De grootste factor voor het bepalen van de premie van een WA-verzekering is de gezinssituatie. Het is bij een WA verzekering mogelijk om meerdere gezinsleden mee te verzekeren. Hoe meer gezinsleden je verzekert, hoe duurder de premie wordt. Er zijn vier opties m.b.t. gezinssituatie:

Als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit heb je vier opties m.b.t. gezinssituatie:

  • Alleenstaande zonder kinderen
  • Alleenstaande met kinderen
  • Gezin zonder kinderen
  • Gezin met kinderen

Als je meerdere gezinsleden samen verzekert, ben je goedkoper uit dan als je ze individueel verzekert. In onze vergelijkingstabel kun je selecteren welke gezinssituatie het beste bij jou past. Hierna kun je eenvoudig de WA verzekering vergelijken van meerdere verzekeraars.

Maximaal verzekerd bedrag voor je WA verzekering

De verzekeraars kunnen andere bedragen hanteren als maximaal vergoeding. Het maximaal verzekerde bedrag kan tussen verzekeraars een miljoen euro of zelfs meer verschillen. Bedenk daarom goed wat het beste bij jou zou passen. De meest goedkope WA-verzekering heeft een lager maximaal verzekerd bedrag (vaak rond de €1.000.000).

Eigen risico

Het eigen risico is ook een factor die bepalend is voor de premie van je WA-verzekering. Over het algemeen is de premie lager bij een hoger eigen risico. Er wordt door de verzekeraars onderscheid gemaakt tussen een eigen risico van €0,- en €100,-. Als je op zoek bent naar de goedkoopste WA-verzekering kun je een eigen risico van €100,- selecteren.

Tabel met de goedkoopste WA verzekering

Nu we de factoren hebben besproken gaan we daadwerkelijk kijken naar de goedkoopste WA verzekering. We gebruiken de tabel die ook op de homepagina wordt gebruikt om de top 3 goedkoopste opties te selecteren. Let wel op: Goedkoop is niet altijd het beste. Kijk naar wat je echt nodig hebt en leg daar de focus op.

FBTO
Inshared
OHRA
Premie: €3,07Premie: €3,24Premie: €3,42
Eigen risico: €100Eigen risico: €100Eigen risico: €0,00
Verzekerd bedrag: €1.500.000Verzekerd bedrag: €1.000.000Verzekerd bedrag: €2.500.000
Schade geleende spullen of vriendendiensten: €12.500Schade geleende spullen of vriendendiensten: €7.500Schade geleende spullen of vriendendiensten: €25.000
Bereken premieBereken premieBereken premie

De ideale WA-verzekering voor jou

In onze vergelijkingstabel staan de belangrijkste factoren van de WA-verzekering. Als je je gezinssituatie invult, kun je direct de aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Zo vind je een verzekering die past bij jouw situatie en jouw budget. Zo makkelijk kan het zijn met onze tool! Via de knop hieronder navigeer je direct naar onze vergelijkingstabel.

Naar de vergelijkingstabel