Verschillende weetjes over een WA-verzekering

Wa verzekering vergelijker

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is er voor die momenten dat je dure vaas omver stoot in andermans huis. Deze verzekering verzekerd je dus voor de momenten dat je (per ongeluk) schade aanbrengt bij spullen van anderen. In de volksmond wordt deze verzekering ook wel de WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) genoemd. Dit is dan ook de reden waarom mensen denken dat het verplicht is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is wel zo voor je auto, maar niet voor je AVP.

10 zaken die je wilt weten voor je WA-verzekering

  1. De hoogte van de dekking is al relatief hoog. In de meeste gevallen is deze al rond de 1 miljoen euro. Je bent dus goed verzekerd mocht er iets gebeuren.
  2. De kosten zijn maar een paar euro per maand.
  3. Als je kinderen hebt zijn deze ook gedekt. Zelfs als ze schade aanbrengen bij de auto van de buurman.
  4. Huisdieren die bijvoorbeeld een straat over steken, en waardoor iemand anders moet uitwijken met schade als gevolg, ben je ook voor gedekt.
  5. Fiets je ergens tegenaan dan ben je ook voor deze schade verzekerd.
  6. Woont een van je kinderen uit huis en is deze nog aan het studeren? Tot de leeftijd van 27 zijn deze nog gewoon meeverzekerd.
  7. Leen je iets van iemand anders, en maak jij hier schade aan, dan ben je met de meeste WA-verzekeringen hiervoor ook verzekerd. Check nog wel voor de zekerheid de polisvoorwaarden van je verzekering. Deze kunnen namelijk verschillen per verzekeraar.
  8. Leen jij de auto van iemand anders, en maakt je met deze auto brokken, dan geldt zijn of haar autoverzekering. Schade die jij dus veroorzaakt die kan je nooit verhalen op jouw eigen aansprakelijkheidsverzekering.
  9. Maakt een van je kinderen uit jouw gezin iets kapot van zijn of haar broer of zus binnen het gezin, dan is dit helaas niet verzekerd.
  10. Opzettelijk toebrengen van schade wordt nooit verzekerd.  

Ook op het gebied van WA-verzekeringen zijn er verschillende aanbieders. De ene verzekeraar biedt een goedkopere WA-verzekering aan dan de andere en daarom is het altijd verstandig om ze met elkaar te vergelijken. Dit kan makkelijk en snel in onze tabel op de homepagina van WA-verzekeringvergelijker.

5/5 - (4 stemmen)