Bespaar geld op jouw WA-verzekering

Bespaar geld op jouw WA-verzekering

Al jaren stijgen de prijzen van WA-verzekeringen. Het gemiddelde jaarbedrag voor de aansprakelijkheidsverzekering is in januari 2019 met 21,3 procent toegenomen ten opzichte van 2017. Echter, blijkt dat consumenten vaak door onoplettendheid enorme bedragen mislopen met hun WA-verzekering. Met de volgende 6 tips bespaar jij geld op jouw WA-verzekering:

1. Bekijk de dekkingen van jouw WA-verzekering

Betalen voor risico’s die jij niet loopt of beter zelf kunt dragen, is enorm zonde. Bekijk daarom goed welke dekkingen jouw aansprakelijkheidsverzekering biedt en vergelijk deze met andere verzekeringen.

2. Zoek naar pakketkorting

Als je meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde verzekeringsmaatschappij kun je vaak pakketkorting krijgen. Dit betreft soms tot wel 15% van de premie. Ook hoeft men in dit geval slechts contact op te nemen met één verzekeraar en is er minder sprake van verplichtingsontduiking. Let wel op: soms ben je goedkoper uit als je per verzekeraar de voordeligste kiest.

3. Samen op één aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je gaat samenwonen is het afsluiten van één aansprakelijkheidsverzekering in principe voldoende. Daarbij is het van belang dat je deze aanpast naar een gezinsaansprakelijkheidsverzekering. Op deze manier kunnen jullie allebei beroep doen op de verzekering.

4. Meld de schade schriftelijk of online

Uit onderzoek is gebleken dat verzekeraars schadeclaims via de telefoon eerder afwijzen dan schriftelijke verzoeken of online meldingen. Vergroot de kans op schadevergoeding via een van deze kanalen. Wanneer de schadeclaim afgewezen wordt, staat deze wel direct genoteerd. Dit zou de gedupeerde weer kunnen gebruiken om tegen de afgewezen claim in beroep te gaan.

5. Betaal de WA-premie jaarlijks in plaats van maandelijks

In veel gevallen bieden verzekeraars premievoordeel wanneer jij in één keer betaalt in plaats van maandelijks. Dit voordeel verschilt per verzekeraar, maar scheelt jou over het algemeen toch een aantal tientjes.

6. Blijf up-to-date over jouw afgesloten WA-verzekering

Veel mensen sluiten een verzekering af en kijken er vervolgens niet meer naar om. Vaak veranderen verzekeringspremies en voorwaarden. Misschien is er een voordeliger en beter alternatief voor jou. Daarom is het van belang dat jij op de hoogte blijft van de verschillende mogelijkheden.

Met onze vergelijkingstabel kan jij snel en eenvoudig WA verzekering vergelijken en de beste keuze maken voordat jij jouw polis verlengt. Zo bespaar jij geld op jouw WA-verzekering.

5/5 - (2 stemmen)